Volledig scherm
Temptation Island © RTL

Luizenmoederloze zondag: Journaal best bekeken, dieptepunt voor RTL 5

Het NOS Journaal van 20.00 uur was op de eerste zondag na het einde van kijkcijferhit De Luizenmoeder het best bekeken programma van de dag. RTL 5 behaalde met een herhaling van Temptation Island en Temptation Talk een laagterecord.

Er stemden slechts 20.000 (Island) en 12.000 (Talk) mensen af op RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. RTL 5 werd tussen half negen en half elf 's avonds zelfs ingehaald door kleine zenders met een specifieke doelgroep, zoals RTL Z, MTV en TLC. ‘Grote zus’ RTL 4 scoorde een stuk beter: Caroline Tensen wist op die zender met Eén Tegen 100 om half tien zo’n 1,4 miljoen kijkers te trekken en nam daarmee de derde plek in van de Dag Top 25. 

De best bekeken programma's van de dag waren het Acht Uur Journaal en de samenvattingen van de eredivisie in Studio Sport (1,7 en 1,4 miljoen kijkers, beide op NPO 1). Opvallend was de kaskraker Batman Begins van regisseur Christopher Nolan, die 's avonds werd uitgezonden. De film, met Christian Bale in de hoofdrol, wist op Veronica 291.000 kijkers te trekken, exact evenveel als de voetbalwedstrijd PSV - ADO Den Haag op Fox Sports 1.