Volledig scherm
Selena Gomez en Francia Raisa © Instagram

Lupuspatiënt Selena Gomez krijgt nier van hartsvriendin

UpdateDe Amerikaanse superster Selena Gomez (25) heeft haar miljoen fans op Instagram uitgelegd waarom ze afgelopen zomer zo weinig van zich heeft laten horen. Selena kampt met de auto-immuunziekte lupus en om haar gezondheid te waarborgen was een niertransplantatie noodzakelijk. De zangeres werd in mei zelfs opgenomen in het ziekenhuis vanwege nierfalen. 

Eén van haar beste vriendinnen Francia Raisa zorgde voor Selena's 'ultieme cadeau' en stond een nier af.

Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ was Selena's opname in mei in Chicago, na een concert van haar vriend, de Canadese zanger The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye). Ze stond op dat moment al op een wachtlijst voor een transplantatie.

Lupus

Bij een foto waarop ze in het ziekenhuisbed de hand van haar vriendin vasthoudt, schrijft Selena dat ze zich gezegend voelt en veel van Francia houdt. Volgens de ex van Justin Bieber is er weinig aandacht voor lupus, maar wordt er hard gewerkt aan verdere onderzoeken. De ziekte uit zich onder andere in huidaandoeningen.

In het geval van Selena was een niertransplantatie nodig om haar gezondheid te garanderen. ,,Ik kijk ernaar uit mijn reis van de afgelopen maanden met jullie te delen'', schrijft ze ook. Daarbij bedankt ze haar doktoren en familie. ,,Voor alles wat jullie voor en na de operatie voor mij hebben gedaan.''

Een foto die is geplaatst door null (@) op