Volledig scherm
Tv-presentator Ewout Genemans. © anp

'Maagdenshow in scène gezet? Absolute onzin!'

Er is grote verwarring ontstaan over het spraakmakende RTL5-programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan, waarin maagden worden gekoppeld aan een date. 'Kandidate' Linda Dummer beweert een ingehuurde actrice te zijn. Producent Ewout Genemans laat echter in een reactie weten dat er absoluut geen sprake is van doorgestoken kaart. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De 30-jarige Dummer uit Spijkenisse wordt in het programma gekoppeld aan maagd Marc (48). Hun date eindigde in een fiasco toen de twee gingen paardrijden. Dummer maakte een lelijke val en belandde in het ziekenhuis. Na een bericht van Linda, of iemand die zich als haar voordoet, op het forum van de website Girlscene, ontstond er ophef op internet.

'Hallo, ik ben de dame van 30 die van het paard is gevallen. Het is inderdaad niet echt en heb geen interesse in Marc', schrijft ze. 'Ik ben wel gevallen en heb in het ziekenhuis gelegen. Mijn respect voor de mensen die er serieus mee omgaan. De rest vindt het leedvermaak totdat het je zelf overkomt.'

'Programma is fake'
Dummer vervolgt: 'Jullie kijken naar een programma dat fake is, geacteerd. Marc en de overigen zijn wel maagd, maar hun dates zijn voornamelijk actrices.' Op internet is verder te lezen dat Dummer een leven als actrice ambieert en rolletjes speelde in GTST en Onderweg Naar Morgen. Ze was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Genemans maakt korte metten met haar beweringen. 'Het is de grootst mogelijke onzin. Linda is niet betaald en komt niet van een castingbureau. Ze is wellicht teleurgesteld dat de date niet resulteerde in een relatie.'

Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan is elke maandag te zien op RTL5.