Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Madonna regisseert film over ballerina Michaela DePrince

Madonna neemt de regie van de verfilming van de biografie van ballerina Michaela DePrince op zich. Ze noemden me duivelskind vertelt hoe de Sierra Leonees-Amerikaanse balletdanseres Michaela, die de huidaandoening vitiligo heeft, uitgroeit van oorlogswees tot talentvolle ballerina.

Volledig scherm
© AP

Michaela, tweede soliste bij Het Nationale Ballet, schreef haar autobiografie in 2014 samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince.

,,Michaela’s levensverhaal raakte mij diep, zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is'', aldus Madonna in een verklaring. ,,Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid. Het is een eer voor mij om haar verhaal tot leven te brengen.''

Van Madonna is bekend dat ze zich graag inzet voor adoptiekinderen uit Afrika. Ze adopteerde zelf vier kinderen uit Malawi: Mercy (12), David (12), Estere (5) en Stelle (5). 

Metro-Goldwyn-Mayer verwierf de filmrechten van 'Duivelskind' in 2015. Het script is geschreven door Camilla Blackett, bekend van de hitseries New Girl en Fresh of the Boat. Een releasedatum van de film is nog niet bekendgemaakt.

Volledig scherm
© Evan Agostini/Invision/AP
  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.