Volledig scherm
De heren van StukTV kwamen al eerder in aanraking met de politie © StukTV via Youtube

Makers van StukTV opgepakt na uit de hand gelopen prank

De heren van StukTV hebben weer eens voor opschudding gezorgd tijdens opnames voor hun populaire YouTube-kanaal. Voor de video ging een caravan in vlammen op en een auto raakte zwaar beschadigd. De politie was daar niet zo van gecharmeerd en hield het drietal aan.

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens staan bekend om de gekke acties die ze dagelijks op camera vastleggen en delen via YouTube. Voor hun laatste 'prank' maakten ze opnamen in Leeuwarden, waar ze een caravan en een auto in de hens zetten. Dat liep echter een beetje uit de hand. 

Boete
Giel vertelt: ,,We hadden een sloopcaravan en een sloopauto geregeld en hadden netjes toestemming om te filmen. Mensen in de buurt hadden echter niet door waar het voor was en belden de politie. Die heeft ons vierenhalf uur vastgehouden, omdat ze dachten dat wij het gewoon leuk hadden daar. Toen we uitlegden waar het voor was, mochten we uiteindelijk toch weer gaan en kwamen we er vanaf met een boete."

De brandweer kwam ook ter plaatse, maar had al gauw door dat er weinig aan de hand was. ,,Die zijn er hooguit twee minuten geweest en moesten er uiteindelijk ook gewoon om lachen", aldus Giel. 

Project X
Mede StukTV'er Thomas belandde door de stunt wel nog even in het ziekenhuis. Giel: ,,Hij kreeg glassplinters in zijn hand, waardoor die gehecht moest worden. Maar wij zijn videomakers en dat is dus het risico van het vak." De video uit Leeuwarden verschijnt woensdag op YouTube.

Het was overigens niet de eerste keer dat de politie moest ingrijpen tijdens opnames. In september vorig jaar grepen agenten in toen de jongens met een scooter door de Praxis in Utrecht reden. Een jaar eerder werden ze tegengehouden toen ze ergens in Brabant een Project X-feest wilden organiseren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

  • Goede zet (55%)
  • Daar snap ik niets van (45%)
9557 stemmen