Volledig scherm
© Q-music/Anne Reitsma

Man met extreme lach door Jochem Myjer uit zaal gezet

De Vlissingse visboer Henk Marijs (59) blijkt vrijdag door cabaretier Jochem Myjer uit een theaterzaal te zijn gezet, omdat hij met zijn extreem bulderende en keiharde lach de voortgang van de voorstelling totaal in de war schopte. Marijs werd in april door Q-music uitgeroepen tot Nederlander met de allerleukste lach. Hij won twee kaartjes voor de show van Myjer.

Volledig scherm
Henk en zijn dochter Marieke © Q-music

Volgens Henk Marijs, die met zijn dochter Marieke naar de show Even Geduld Aub! in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam was gegaan, werd hem direct na de pauze vriendelijk doch dringend verzocht de zaal te verlaten. ,,Een medewerker van het theater kwam vertellen dat Jochem in het eerste deel van de voorstelling ernstige concentratieproblemen had gekregen door mijn superharde lach. Daarna zijn mijn dochter en ik ietwat geschrokken de zaal uitgegaan''.

Lachsalvo's
Henk en Marieke mochten het tweede gedeelte van de show op gepaste afstand in de foyer, op een beeldscherm, verder kijken. Dochter Marieke: ,,In de auto naar Rotterdam had ik mijn vader nog zo gewaarschuwd. 'Probeer je deze keer in vredesnaam een beetje in te houden', zei ik tegen pa. Maar ja, eenmaal binnen in het theater ging het voor de zoveelste keer helemaal mis. Mijn vader heeft zo'n extreem aanstekelijke, hoge lach dat iedereen bijna vanzelf met hem mee giert. Toen Jochem begon ging mijn vader direct helemaal los. Hij kon niet meer ophouden. Het was zelfs zo erg dat de zaal met hem begon mee te lachen in plaats van met Myjer die door de lachsalvo's van pa steeds zijn tekst kwijtraakte''.

Henk Marijs, bijna huilend van de lach: ,,Hahahaha, ik kon er echt niks aan doen. De medewerker van Jochem zei tegen mij 'meneer, dit gaat niet meer goedkomen'. En toen zijn we maar gehoorzaam de zaal uitgegaan. Voor de schrik kreeg ik een paar biertjes en na afloop kwam de cabaretier nog even gezellig bij ons langs. Hij was niet boos en moest er achteraf zelf ook om lachen. Hij vertelde dat hij nooit had verwacht dat hij door mij totaal uit zijn concentratie zou raken''. Marijs heeft best begrip voor de keuze van Myjer om hem weg te sturen. ,,Er zitten toch 1500 betalende mensen in zo'n zaal. Die kregen door mijn gehinnik niet de voorstelling waar ze recht op hebben''. Boos of teleurgesteld is hij niet. ,,Als Jochem een keertje in Vlissingen is, dan komt hij bij de kraam maar een gratis visje scoren. Kunnen we er samen nog eens hartelijk om lachen''.

De altijd vrolijke visboer werd al eerder bij voorstellingen weggestuurd, zo benadrukt hij tussen een paar ferme lachbuien door. ,,Hahahaha, meestal neem ik een zakdoek mee waarin ik mijn oncontroleerbare gebulder kan smoren. Maar in Rotterdam werkte ook dat niet meer. M'n vette lach denderde er keihard doorheen''.

Hoe de lach van Marijs klinkt? Op de site van Q-music is zijn gegier te horen.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

Na honderden liters thee, zweet en water. Honderden notenrepen en bananen in de pauze. Tientallen keren mijn tekst...

Posted by Jochem Myjer on Saturday, 6 June 2015