Volledig scherm
© Instagram Bas Smit

Man Nicolette van Dam: Grap T-shirts met mijn hoofd erop loopt uit de hand

Bas Smit (37), de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam, is overrompeld door de hoge verkoopcijfers van een T-shirt met daarop een opdruk van zijn hoofd. Smit vindt het geweldig, maar meent dat het 'een beetje' uit de hand is gelopen. Daarom besloot hij de opbrengst te schenken aan een bijzondere instelling.

Volledig scherm
De Bas Smit Tee © RUMAG

Het Amsterdamse lifestylemerk Rumag besloot 'social icoon' Smit onlangs een eigen T-shirt te geven. ,,Zijn hoofd kom je dagelijks tegen en shinet boven de meest bizarre en grappige filmpjes'', menen de makers, die de Bas Smit Tee voor 20 euro op de markt brachten.

Smit, die dagelijks hilarische filmpjes van anderen op sociale media deelt, laat vandaag via Instagram weten het 'belachelijk en onbegrijpelijk' te vinden dat mensen een shirt met zijn hoofd erop kopen. ,,Maar er is afgelopen dagen ruim 4.000 euro gestort naar het goede doel en dat maakt het acceptabel.''

Positiviteit

De opbrengst van de merchandise ging in eerste instantie naar de Strive Challenge, waarvoor Bas zelf Sardinië door fietst voor kansarme kinderen. Nu de shirts als warme broodjes over de toonbank gaan, veranderde hij het goede doel. ,,Vanaf nu zal de volledige winst 1 op 1 ten goede komen aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Dus van ieder verkocht T-shirt gaat er 10 euro naar dit indrukwekkende ziekenhuis'', schrijft hij.

Ook laat Smit weten dat hij door 'familieomstandigheden' tot dit besluit kwam. Hij doelt op Jada Doornbos, de dochter van Nicolettes nicht Chantal Bles en haar man Robert Doornbos, die ernstig ziek is. Het 2,5 jarige meisje werd vorige maand in het Prinses Máxima Centrum geopereerd aan een tumor met uitzaaiingen. Nicolette liet daarna weten dat liefde, positiviteit en steun Jada en haar ouders erdoorheen sleept. 

Bekende Nederlanders als Jandino Asporaat en rapper Lil' Kleine werden al met een T-shirt met een lachende Bas gespot.

Vastgoedondernemer Bas Smit, die bijna 160.000 Instagramfans heeft, en zijn Nicolette stapten in juni 2015 in het huwelijksbootje in het Spaanse Girona. Voor het feest trokken ze drie dagen uit. Dochters Lola-Lily (6) en Kiki-Kate (3) waren de trotse bruidsmeisjes. Smit vroeg Nicolette ten huwelijk op Necker Island, het eiland van de Britse magnaat Richard Branson. De twee zijn al jaren goede vrienden.

Zelfs Kanye West is fan, zegt Bas overduidelijk met een knipoog.