Volledig scherm
Marc de Jong © RTL Z

Marc de Jong wordt nieuwe weerman RTL

RTL Z-presentator Marc de Jong wordt omgeschoold tot weerman. Wanneer De Jong debuteert in zijn nieuwe rol bij RTL, is nog onbekend.

In 1992 kwam Marc de Jong als stagiair terecht bij RTL Nieuws en is daar sindsdien blijven werken. Hij was een tijdlang eindredacteur van het RTL Ontbijtnieuws en verving soms vaste presentator Jan de Hoop. Momenteel is De Jong een van de vaste gezichten van RTL Z, de zakenzender van het mediabedrijf.

Hij volgt een cursus meteorologie om zijn kennis over weer en klimaat bij te spijkeren. Hij vult straks het gat dat ontstaat door het aanstaande vertrek van RTL’s vaste weergezichten Amara Onwuka en Dennis Wilt. Met de uitzending rond 20.00 uur is dit duo steevast goed voor bijna 1 miljoen kijkers op RTL 4. Of Marc de Jong ook een weercollega krijgt, is niet duidelijk.

Eerder deze maand werd bekend dat Onwuka en Wilt vanaf dit voorjaar een nieuw weerprogramma bij SBS 6 ontwikkelen. Op die plek zit nu Piet Paulusma die na 23 jaar afscheid neemt van de zender die nu in handen is van John de Mols Talpa.