Volledig scherm
Borsato zegt weinig gênante momentjes mee te maken. © ANP Kippa

Marco Borsato stond in zijn blote billen op parkeerplaats van sauna

Marco Borsato (53) heeft jaren geleden tijdens een saunabezoekje een nogal gênant moment beleefd. De hitzanger kwam pardoes naakt op een drukke parkeerplaats in Egmond aan Zee te staan.

Borsato beschrijft tegenover het Vrouw-katern van De Telegraaf hoe hij in het begin van zijn carrière (Borsato brak door in 1994) regelmatig naar de sauna van Hotel Zuiderduin ging. Op een mooie dag wilde hij buiten even afkoelen, toen de deur achter hem in het slot viel.

,,Ik keek om me heen en realiseerde me opeens dat ik de verkeerde uitgang had gepakt’’, blikt de artiest terug. Met ‘het schaamrood op de kaken’ stond hij in zijn blote billen op het parkeerterrein van het hotel.

Toen kloppen op de deur niet hielp, besloot Borsato dan maar poedelnaakt om het gebouw heen te lopen en via de receptie de weg terug naar de sauna te vinden. ,,Daar stond ik dan, bloter dan bloot; de receptioniste lachte me keihard uit.’’ Borsato is blij dat vrijwel niemand in de jaren negentig nog een mobiele telefoon had. ,,Want anders had het voordat ik thuis was al online gestaan.’’

Quote

Van deze blunder kreeg ik het alleen maar warmer

Marco Borsato

Borsato, die zegt verder weinig gênante momenten te kennen, is het voorval nooit vergeten en heeft ervan geleerd. ,,Sindsdien kijk ik wel twee keer uit als ik in de sauna een plek zoek om af te koelen. Van deze blunder kreeg ik het alleen maar warmer.’’

De Meeste Dromen Zijn Bedrog-zanger zit momenteel midden in de voorbereidingen van de concertreeks die hij in de Kuip zal geven. De shows op 29 mei, 30 mei, 1 juni en 5 juni zijn al uitverkocht. Voor het concert op 2 juni zijn nog kaarten beschikbaar.