Marco Borsato zingt voor slachtoffer aanslag Koninginnedag: 'Ze is hier vanavond'

videoMarco Borsato heeft zich gisteravond tijdens zijn uitverkochte concert in Tilburg van zijn beste kant laten zien. De 51-jarige zanger ging halverwege de show op zijn knieën en droeg speciaal een nummer op aan Senna, een superfan die op 8-jarige leeftijd zwaargewond raakte bij de aanslag op Koninginnedag in 2009. Het werd voor haar een verjaardag om nooit te vergeten. ,,Deze is voor jou, Senna.”

Met Marco Borsato was de grootste vaderlandse artiest aller tijden te gast in de 013. Zijn carrière van 27 jaar laat zich vangen in veel superlatieven, met veel commerciële successen. Toch blijven zijn fans het allerbelangrijkst, zo bewees hij gisteren opnieuw in Tilburg. Op een gegeven moment onderbrak Borsato het concert om de bezoekers terug te nemen naar Koninginnedag 2009, in Apeldoorn.

'Het was afschuwelijk'

Op die dag reed Karst T. met zijn auto dwars door afzettingen en kwam tot stilstand tegen monument De Naald. Acht mensen, onder wie T. zelf, kwamen door zijn actie om het leven.

Elf toeschouwers van de Koninklijke rijtoer raakten gewond, onder wie de toen 8-jarige Senna. ,,De beelden staan nog steeds in mijn geheugen gegrift”, vertelt de zanger zichtbaar geëmotioneerd. ,,Een jong meisje, met een roze cameratoestelletje in haar handen, dat door de lucht vliegt. Het was afschuwelijk.”

Volledig scherm
Borsato bracht een ode aan jarige fan Senna © BD

Grote verrassing

Het meisje werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Daar moest ze dagenlang verzorgd worden. Noodgedwongen moest ze haar negende verjaardag in het bijzijn van de artsen vieren.

Gelukkig stond haar een mooie verrassing te wachten. Marco Borsato, haar lievelingsartiest, stond opeens naast haar bed en bezorgde haar alsnog een verjaardag om nooit te vergeten.

Staande ovatie

Gisteravond, precies negen jaar later, vierde Senna haar achttiende verjaardag weer met haar favoriete zanger. Ze kreeg van de 013 een staande ovatie. Overal werd geklapt en gejoeld.

Speciaal voor Senna zakte Borsato door zijn knieën en droeg 'Als rennen geen zin meer heeft' aan haar op, een gevoelige ballade over doorzettingsvermogen en veerkracht. Hij bleef haar minutenlang aankijken en sloot het nummer af met een kusgebaar richting zijn grote fan.

Tournee

Vanavond speelt Borsato zijn tweede uitverkochte concert in Tilburg. Zijn clubtour Thuis doet geen stadions maar enkel poppodia aan, zoals Tivoli/Vredenburg in Utrecht, de Rodahal in Kerkrade en Martiniplaza in Groningen. Borsato: ,,Maar in vergelijking met de stadionconcerten voelt deze tour toch een soort dichtbij.’’

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement