Volledig scherm
© Avrotros

Marconi Oeuvre Award voor Tineke de Nooij

Tineke de Nooij heeft de Marconi Oeuvre Award in de wacht gesleept. Tineke is door de jury gekozen om ze 'een radiopionier is die heeft laten zien dat radio maken geen baantje is maar een way of life.' De 75-jarige Tineke heeft het nieuws te horen gekregen tijdens de TinekeShow op NPO Radio 5 door niemand minder dan Herman van Veen.

,,Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland. Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest'', klinkt het lovend van de jury.

Tineke krijg de award op 19 januari overhandigd tijdens het RadioGala van AVROTROS.

In de jury zitten onder anderen Annette van Soest, Ruud de Wild en Michiel Veenstra. Naast de Oeuvre Award worden er ook awards uitgereikt in diverse categorieën. Drie daarvan worden door het publiek vormgeven. Stemmen op je favoriete radiopgrogramma, radiovrouw of radioman kan online tot 15 december.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement