Volledig scherm
Lil Nas X, YoungKio en Billy Ray Cyrus © Getty Images for BET

Mariah Carey feliciteert Lil Nas X (en zijn Nederlandse producer) met record

Mariah Carey feliciteert 20-jarige rapper Lil Nas X met het verbreken van haar record. Als sinds 1996 gold zij als de koningin van de hitlijst Billboard Hot 100, maar nu moet ze haar record van langste nummer 1-hit afstaan aan de rapper. Hij staat nu met de door de Nederlander YoungKio geproduceerde hit Old Town Road zeventien weken op 1.

Het hoogst haalbare tot nu toe was zestien weken. Dat kregen Mariah Carey en Boyz II Men in 1995/96 voor elkaar met One Sweet Day. Mariah feliciteerde Lil Nas X vrolijk via een tweet met daarin een gefotoshopte foto waarin zij letterlijk de fakkel aan de rapper doorgeeft. ,,Liefs en gefeliciteerd met het breken van het langstlopende record in de geschiedenis van de muziek", schrijft Mariah bij de foto. ,,We waren gezegend dat we het record mochten houden met een nummer dat zo veel voor ons en anderen heeft betekend. Ga zo door!”

De 20-jarige rapper reageerde dolblij met ‘heel erg bedankt Mariah!’. ,,Je bent een legende en een icoon en ik ben gezegend dat je mij erkent! Ik ben opgegroeid met je muziek en dat je nu rechtstreeks tegen mij praat is niet te geloven”, schrijft hij.

YoungKio, de artiestennaam van de Nederlandse student Kiowa Roukema (19) uit Purmerend, kan nog niet geloven dat zijn nummer het record heeft verbroken. ,,Ik weet nog dat Lil Nas X en ik aan het worstelen waren om Old Town Road te pushen op Soundcloud (een audioplatform, red.) in december, en nu zijn we hier! Dit zal voor altijd de grootste prestatie van mijn leven zijn, een legendarische status", schrijft hij op Instagram.

‘Bedankt man’

Het record van Mariah Carey werd in 2017 geëvenaard door Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. Zij stonden met hun zomerhit Despacito zestien weken op nummer 1. Bieber heeft een droge ‘gefeliciteerd’ getweet naar de rapper. Lil Nas X reageerde minstens even droog terug met ‘bedankt man!’

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16205 stemmen