Volledig scherm
© ANP

Mariah Carey heeft in Ziggo Dome lak aan alle regels

recensieIn de Hollandse hitlijst speelt ze al jaren nauwelijks een rol van betekenis meer, maar daar was zaterdagavond opvallend weinig van te merken. De Amerikaanse zangeres Mariah Carey kreeg in de Ziggo Dome een haast presidentieel onthaal van het Nederlandse publiek, dat de regels van de zaal direct massaal aan de laars lapte.

concert

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Mariah Carey
Volledig scherm
© ANP

Geen opnames of foto's maken? Mooi wel! Duizenden smartphones schoten de lucht in toen superster Carey op het podium verscheen. Dat deed ze liggend op een divan, gedragen door dansers, gekleed in een ultrakort glitterpakje en op de daverende maat van een housebeat. De opwinding in de zaal nam nooit meer af. Al die duizenden telefooncamera's bleven maar de lucht in gaan, helemaal bij popklassiekers als Hero en Without You. De Sweet Sweet fantasy Tour, die haar naar de Ziggo Dome bracht, viert al die hits.

De start was overweldigend. Wat zag ze er prachtig uit, en wat was ze goed bij stem. Indrukwekkend ontspannen, haast achteloos zelfs, zong ze zich door haar liedjes heen, met een kwinkslag hier en een opmerking daar, terwijl haar band in de schaduw geroutineerd doordenderde. De diva die een half­uur te laat begon omdat ze eerst backstage de verjaardag van een vriendin wilde vieren, bleek vocaal bij machte de hoogste noten uit haar oeuvre te halen. Ze zong als in haar jonge jaren; dat hier een bijna-vijftiger aan het werk moest was nauwelijks te merken. Zich al te zeer in het zweet werken was niet nodig. Daar waagde ze zich ook niet aan.

Aan dansen deed ze niet; Carey schreed liever over het podium, lachend naar fans, zwaaiend naar de amateurfotografen. ,,Ik ga dit nooit vergeten,'' zei ze toen de avond halverwege was. Echt waar? Wie zal het zeggen. De Ziggo Dome was opvallend genoeg niet vol, maar haar fans konden hun geluk zichtbaar niet op. Zij hopen nu vooral dat het nu niet weer 13 jaar duurt voor Carey opnieuw in Nederland is te zien.

Gezien: 23 april, Ziggo Dome Amsterdam.

 1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
  PREMIUM

  Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

  Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.