Volledig scherm
© ANP Kippa

Marieke Elsinga volgt Luuk Ikink op in RTL Late Night

Qmusic-presentatrice Marieke Elsinga (30) neemt de plaats van Luuk Ikink in bij RTL Late Night. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. ,,Ik ga samen met Humberto Late Night doen op de plek van Luuk." Recent werd bekend dat Luuk Ikink een van de vaste presentatoren wordt bij RTL Boulevard.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Marieke heeft donderdag haar 'eerste werkdag'. ,,Dit is voor mij een hele nieuwe wereld en die stap ik letterlijk vandaag in." Hoe haar bijdrage aan RTL Late Night eruit komt te zien, wordt de komende anderhalve week bepaald. ,,We gaan het nu invullen."

Haar kennismaking met presentator Humberto Tan heeft Marieke al achter de rug. ,,Een week of drie geleden hebben we een kopje koffie gedronken en lekker op een terras gezeten. Dat was onwijs leuk." Voor Marieke, die begin deze maand afscheid nam van Qmusic, is alles heel spannend. ,,Het is een rollercoaster waar ik in zit."

Perfect
Hoe het is om een miljoenenpubliek te hebben, kan Marieke zich moeilijk voorstellen. ,,Er is maar een manier om erachter te komen: het te gaan doen. Net als bij Q zit er bij Late Night een heel fijn team. Ik heb een soort vangnet en word met open armen ontvangen."

Marieke, die maandag 29 augustus haar debuut maakt als medepresentatrice van RTL Late Night, verwacht niet direct foutloos te werk te gaan. ,,Ik ga het echt niet perfect doen en ik ben ook geen Luuk. Ik ben wie ik ben en we gaan het zien."

Carriére
Na haar studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht kwam Marieke terecht in de filmwereld. Tijdens die periode woonde en werkte zij onder meer in Abu Dhabi, Dubai en Berlijn.

Vanaf 2011 maakt Marieke radioprogramma's en in 2012 kreeg zij de kans om bij Qmusic een radio-opleiding te volgen. De jaren daarna heeft de brunette bij Qmusic meerdere programma's gemaakt en was zij verslaggever voor Mattie & Wietze tijdens de ochtendshow.