Volledig scherm
Marieke Elsinga. © ANP Kippa

Marieke Elsinga weg bij RTL Late Night

Marieke Elsinga gaat stoppen met RTL Late Night. Ze zou zelf de knoop hebben doorgehakt, zeggen bronnen tegen het AD. Wanneer ze voor het laatst te zien is in de talkshow, is nog onbekend.

Volledig scherm
Het zou niet boteren tussen Marieke Elsinga en Humberto Tan. © ANP Kippa

Elsinga (31) werd augustus vorig jaar de vaste sidekick van RTL Late Night-presentator Humberto Tan. Ze volgde Luuk Ikink op, tegenwoordig dagelijks te zien bij RTL Boulevard. Na één seizoen houdt het dus nu op voor Elsinga. RTL kan dit nog niet bevestigen.

De precieze reden van haar vertrek is onduidelijk, maar insiders zeggen dat het nooit zo boterde tussen haar en Tan. Momenteel wordt de late nightshow – in de zomervariant RTL Summer Night - gepresenteerd door Beau van Erven Dorens die Tan vervangt in zijn vakantieweken. Tussen Elsinga en Van Erven Dorens zou voor en achter de schermen wél sprake zijn van chemie, maar het duo is van tijdelijke aard.

,,Haar enthousiasme en onbevangenheid zijn haar grootste kracht’’, zei Humberto Tan eind vorig jaar nog in deze krant over zijn nieuwe sidekick. ,,Ze is helemaal zichzelf, niet anders voor dan achter de camera. En dat is knap, want zoveel televisie-ervaring heeft ze niet.’’

Qmusic

Onlangs doken geruchten op over een overstap naar radiostation Qmusic, maar Elsinga ontkende die terugkeer naar haar oude werkgever. Bronnen zeggen nu dat zij bij RTL blijft en dat naar andere tv-klussen wordt gezocht. 

Vóór RTL Late Night was Elsinga naast Qmusic ook werkzaam voor de regionale stations AT 5 en NH. Vanaf 7 september is zij een van de deelnemers van Expeditie Robinson (RTL 5).