Volledig scherm
PREMIUM
Marlies Dekkers © ANP Kippa

Marlies Dekkers: Zie je mijn borsten? Ik lijk wel achttien

Toen Marlies Dekkers veertien was, kreeg ze haar eerste beha. Het was de ontgoocheling van haar leven - zo saai, zo lelijk. Kwam nog bij: het ding zat verschrikkelijk. De jonge Marlies wist genoeg. Ze had een missie. Met hoe het wél moest, verovert ze de hele wereld - al 25 jaar lang. ,,Zie je mijn borsten? Zonder beha hangen ze hiér. Maar kijk. Ik lijk achttien. Dát is wat ik doe voor vrouwen."

,,Als ik er zo op m'n 52ste op terugkijk, besef ik dat het echt toén gebeurd is", zegt Marlies. Met 'toen' bedoelt ze dat moment waarop ze voor de spiegel stond. Een lichaam in volle ontwikkeling. Twee fraaie borsten, die nog maar net kwamen piepen en spits de wereld in tuurden. En dan dat vaalkleurig stuk katoen daar omheen dat die twee schatjes voortaan op hun plek zou houden.

,,Natuurlijk wist ik toen nog niet dat ik lingerie-ontwerpster zou worden. Maar het zaadje was geplant. Die teleurstelling. Ik moest daar iets mee doen. Zelfs als klein meisje wist ik: het leven begint pas als je rondingen hebt. En dan was het dat maar? Nee, dat kon niet."