Marlijn Weerdenburg in tranen: ‘Pesters laten zien dat ze er naast zaten’

videoMarlijn Weerdenburg kreeg het vanavond even te kwaad in de kappersstoel bij Özcan Akyol in de De Geknipte Gast. De presentatrice/zangeres vertelde dat ze als kind werd gepest en daarom nog steeds vecht voor erkenning. ,,Die pesters hebben iets veranderd in mij.”

Presentator Özcan Akyol sprak met Marlijn Weerdenburg over het moederschap en haar carrière. Hij merkte tijdens de knipbeurt op dat de actrice/presentatrice de laatste jaren steeds meer op tv te zien is. Ook treedt ze regelmatig op als zangeres. Hij vroeg zich in het BNNVara-programma af waarom ze zo hard werkt. ,,Ik wil gewoon erkenning, ik wil gezien worden”, bekent ze.

Dat heeft alles te maken met haar kindertijd. ,,Ik werd thuis wel gezien, maar ik werd gepest op school. Dat doet echt iets met je als kind.” Daardoor heeft ze het gevoel dat ze zich extra moet bewijzen. ,,Dat ik het wel waard ben. Ik wil die pesters laten zien dat ze er naast zaten. Dat gat wordt nooit gedicht. Dat klinkt heel dramatisch", zegt Marlijn terwijl ze haar tranen de vrije loop laat. 

Ze denkt dat het gepest worden, haar leven flink heeft veranderd. ,,Ieder kind krijgt een moment in zijn leven waarin hij of zij een klap krijgt. Dan verlies je die losheid en vrijheid.” Marlijn ziet zichzelf desondanks nog wel als een open persoon. ,,Ik wil nog altijd mensen ontmoeten. Ik kan me nog steeds openstellen.”

Volledig scherm
Özcan Akyol en Marlijn Weerdenburg. © BNNVara

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (9%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (49%)
  • Emma (36%)
11868 stemmen