Volledig scherm
© Radio 1

Mart Smeets plaatst webcam verkeerd en wordt onbedoeld een twitterhit

Mart Smeets had ongetwijfeld niet verwacht dat zijn Vuelta-verhalen op NPO Radio 1 zo'n grote impact zouden hebben op social media. Naar aanleiding van een item in Radio EenVandaag zijn er inmiddels tientallen tweets geplaatst met als onderwerp #DeMart en dat allemaal door een verkeerd ingestelde webcam.

De twitterhype begon met een bericht van Lammert de Bruijn, journalist bij Radio EenVandaag. Het was hem opgevallen dat Mart Smeets de webcam zo had ingesteld dat enkel zijn voorhoofd te zien was. ,,Prachtige webradio dit... Mart Smeets en zijn webcam",  twitterde hij met een screenshot erbij. Vervolgens plaatste hij een kiekje van zijn eigen voorhoofd en een viral was geboren.

Binnen no time struikelde bekend en onbekend Nederland over elkaar heen om ook een foto van het eigen voorhoofd te plaatsen. Een parade aan plafonds, gebouwen en andere uitzichten kwam voorbij onder #DeMart. Zo zijn onder meer de haren van zangeres Aafke Romeijn met koptelefoon te bewonderen onder tl-verlichting. Ook worden er veel #DeMart-foto's op twitter geplaatst vanuit de trein.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16273 stemmen