Volledig scherm
PREMIUM
Mart Smeets doet verslag van de Amerikaanse basketbalcompetitie © Marco Okhuizen

Mart Smeets: Sterven in het harnas? Daar teken ik niet voor

ReportageMart Smeets (72) met pensioen? Welnee. De nestor van de sportjournalistiek gaat vrolijk door. Met  commentaar geven bij de Amerikaanse basketbalcompetitie bijvoorbeeld, ook al is dat vaak 's nachts. Deze krant trok een nachtje mee in zijn spoor. ,,Het is pure liefde voor de sport.”

00.30 uur

Een doordeweekse nacht in Haarlem, net 0.30 uur. Mart Smeets trekt de zware deur achter zich dicht en heeft even moeite om de sleutel in het slot om te draaien. Aan de overkant van de gracht baadt het Teylers Museum in het maanlicht. Het tussenliggende water van het Spaarne kent geen enkele rimpel. ,,Nog beter dan een spiegel”, stelt Smeets. Waar het merendeel van Nederland slaapt, gaat hij aan het werk. Vannacht op het programma: Toronto Raptors-Boston Celtics, duel tussen de nummer 2 en 5 in de Eastern Conference van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Hij staat nog niet op de stoep of de taxi rijdt al voor. Yunus, de chauffeur, komt vandaag met een busje.

  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee Linda het niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee Linda het niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.