Martien Meiland heeft Televizier-Ring-ontvangstspeech al geoefend

VideoChateau Meiland is nog niet eens écht genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring, maar SBS 6-ster Martien Meiland vindt het al ongelofelijk dat hij met de realitysoap rond zijn gezin op de longlist staat. Dat zei hij gisteren aan tafel bij Jinek, waar hij meer dan eens de lachers op zijn hand kreeg met zijn ontwapenende teksten.

,,Ongelofelijk, wie heeft ooit kunnen bedenken dat wij genomineerd zijn voor die ring? Ik zou zelf stemmen op, hoe heet dat programma ook alweer? De Beste Zangers, dat vind ik een heel leuk programma. Dat zijn mensen die gaan zingen in een heel ander genre, dat vind ik boeiend. Leuke tv’’, zei Martien. 

Maar ‘natuurlijk’ mogen mensen ook stemmen op Chateau Meiland. Televisiekijkend Nederland mag tot 23 september bepalen welke 3 (uit 25) programma’s op 9 oktober overblijven in de strijd om de felbegeerde televisieprijs. ,,Dat zou toch geweldig zijn?’’ Martien gaf, tot grote hilariteit bij talkshowhost Jinek en de andere gasten aan tafel, toe dat hij zijn speech al in voorbereiding heeft. ,,Meid, dat doe ik dan vlak voor ik ga slapen. Dan zit ik helemaal te bedenken wat ik dan zou zeggen.’’ Schitterend nieuws, vindt Jinek. 

Meiland schoof aan bij Jinek om te praten over het succes van de realityreeks. Met als gevolg ook dat het Franse kasteel waarin hij de bed & breakfast runt, al tot eind 2020 is volgeboekt. Zijn vrouw Erica en hij gaan het daarom anders aanpakken: steeds drie weken werken, dan een week dicht. ,,Anders kunnen ze me in een gesticht stoppen.’’ Martien gooit zich er vol overgave in als hij wel werkt, want zelfs nu hij in Nederland is wil hij zijn gasten niet teleurstellen. Hij videobelde al een paar keer naar zijn logés in Frankrijk.

Meiland, die totaal geen moeite heeft met naar zichzelf kijken op televisie, denkt dat de echtheid van het gezin de sleutel is van het succes. ,,Ik ben gewoon mezelf en zo ben ik altijd al geweest.’’

Volledig scherm
Martien Meiland heeft zijn speech al geoefend mocht hij in oktober de Gouden Televizier-Ring winnen. © videostill Jinek

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
11413 stemmen