Volledig scherm
Martijn Fischer op de rode loper tijdens de premiere van de film Onze Jongens. © ANP

Martijn Fischer valt 20 kilo af voor rol als stripper

Voor zijn rol in de film Onze Jongens moest Martijn Fischer flink aan de bak in de sportschool. Hij viel maar liefst 20 kilo af en dat resulteerde in een 'soort van' sportverslaving. Dat vertelde de 49-jarige acteur vandaag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.

Quote

Terwijl ik vroeger echt dacht: nou nooit, laat dat maar aan de ijdeltui­ten over

Martijn Fischer

,,Ik ben 20 kilo lichter en dat bevalt me erg goed", zei Martijn, die in Onze Jongens van regisseur Johan Nijenhuis te zien is als klusser die als stripper aan de slag gaat. ,,Maar dat kan alleen als je een heel goed plan hebt. Als je dat op een goede manier doet, is dat een groot cadeau aan jezelf."

Martijn is 'al een soort van verslaafd' aan zijn sportschoolbezoekjes. ,,Als ik een paar dagen niet ben geweest, begint het te kriebelen. Terwijl ik vroeger echt dacht: nou nooit, laat dat maar aan de ijdeltuiten over. Doe je best, maar laat mij erbuiten. Nu is dat compleet anders: ik ben echt om."

Ook tijdens zijn vakantie bleef Martijn actief. ,,Ik was lekker naar Oostenrijk, Karinthië, en daar heb ik gemountainbiket met mijn zoons. Wij Hollanders zijn een vlak land gewend, maar die bergen op daar is toch wel een klasse apart hoor. Ja, zelfs daar sport ik dus. Bizar hè?!"