Volledig scherm
Martijn Koning. © ANP Kippa

Martijn Koning cancelt shows: Ik heb adempauze nodig

Cabaretier Martijn Koning annuleert een aantal voorstellingen van zijn nieuwe show omdat hij meer tijd nodig heeft om het af te maken. ,,Het valt hem zwaarder dan hij had ingeschat om meteen een doorstart te moeten maken met Koning van de Toekomst  na zijn Oudejaarsconference’’, laat zijn impresariaat weten.

Onder meer de voorstelling van morgenavond in Raalte is gecanceld, twee andere voorstellingen ook. Mensen die kaartjes hebben gekocht, hebben per mail bericht gekregen dat Koning meer tijd nodig heeft om zijn nieuwe show af te maken. ,,Martijn denkt niet lichtzinnig over deze beslissing en hoopt op begrip van zijn publiek”, staat in de mail. Hij gaat de voorstelling op een later moment inhalen. ,,Om te laten zien dat deze adempauze het waard was.”

,,Toen Martijn de kans kreeg aangeboden om voor RTL4 de Oudejaarsconference te verzorgen, heeft hij deze kans met beide handen aangegrepen. Martijn heeft met ongelooflijk veel trots dit jaar de Oudejaarsconference gemaakt en gespeeld. Het valt hem echter zwaarder dan hij had ingeschat om meteen een doorstart te moeten maken met de nieuwe show Koning van de Toekomst”, schrijft zijn agentschap, Bunker Theaterzaken.

De cabaretier had afgelopen zomer al een en ander in gang gezet voor zijn show. ,,Er ligt ook al veel materiaal, hij heeft zin om te spelen. Hij heeft alleen aangegeven iets meer tijd nodig te hebben om er ook al daadwerkelijk mee het theater in te gaan. En zo nu en dan iets uitproberen in echt kleine theaters, nog niet voor een volle grotere zaal. Geen afstel, wel uitstel.” 

Konings Ouderjaarsconference was geen doorslaand succes. Hij kreeg veel kritiek op social media, en het lukte zelfs grote fans niet om zijn grappen leuk te vinden.

De fase tussen try-outs en grote zalen ‘was gewoon te kort’, zegt Helga Voets van Bunker. ,,De drie voorstellingen voor deze week zijn afgelast. Wat er daarna gebeurt, weten we nog niet, dat gaan we bekijken.’’ Ze maakt dit soort afzeggingen zelden mee, zegt ze tegen De Stentor.

Wanneer de voorstellingen worden ingehaald, is nog onduidelijk.