Volledig scherm
Krabbé en zijn laatste Kopen Zonder Kijken-stel voor hun droomhuis. © RTL

Martijn Krabbé sluit huizenprogramma af met ‘rare zaak’

De laatste aflevering van Kopen Zonder Kijken, het programma waarin presentator Martijn Krabbé en zijn team woningen aankopen voor deelnemers die het huis nog nooit hebben gezien, trok gisteravond 975.000 kijkers. Daarmee staat de RTL 4-show op de zesde plek in de lijst met de best bekeken programma's van gisteren, blijkt uit de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. In de slotaflevering stond een ‘rare zaak’ centraal.

Kopen Zonder Kijken sloot af met Sabine en Ferry, die het maar niet lukte een geschikte karakteristieke woning in Zuid-Holland te vinden voor henzelf en drie nog thuiswonende pubers. Makelaar Alex van Keulen vond uiteindelijk een prachtig pand in Boskoop, dat door bouwkundige Bob Sikkes grondig werd verbouwd.

Maar voordat het zover was, deed Van Keulen een brutale zet. Op de dag dat de kopersbedenktijd afliep, wees hij een moderne tussenwoning af die hij in eerste instantie voor Sabine en Ferry had aangekocht. De mededeling dat de koop ontbonden was, kwam voor het stel uit Zoetermeer totaal uit de lucht vallen.

,,Dit is een rare zaak geworden’’, concludeerde Krabbé. ,,Normaal gesproken laten we jullie het huis zien met een speurtocht en kom je erlangs, maar nu is het de dood of de gladiolen.’’

Reset

Het hoekpand dat het uiteindelijk werd, viel gelukkig in de smaak. ,,Ben ik even blij dat Alex de boel heeft gereset’’, zei een gelukzalige Ferry. Nadat bouwkundige Bob Sikkes een vierde slaapkamer had laten toevoegen, kreeg het pand de perfecte woonbestemming.

Sabine en Ferry zijn overigens niet de laatste mensen die blind een koopcontract ondertekenen. Krabbé's programma krijgt een tweede seizoen, zo kondigde productiemaatschappij Wise Monkeys recent aan. Koppels die het aandurven, kunnen zich opgeven via RTL.

Volledig scherm
Ferry en Sabine in hun nieuwe woning. © RTL

Kijkcijfer Top 5

Journaal 20 uur, NPO 1: 2,2 miljoen

Radar, NPO 1: 1,4 miljoen

Spoorloos, NPO 1: 1,3 miljoen

Half Acht Nieuws, RTL 4: 1,1 miljoen

Journaal 18 uur, NPO 1: 1 miljoen

  1. BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton
    Social media challenge

    BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton

    Dolly Parton plaatste gisteren een viertal foto’s van zichzelf waarmee ze de wijze waarop mensen zich op elk sociale media-kanaal weer anders profileren op de hak neemt. ,,Get a woman who can do it all!’’, aldus de 74-jarige countryzangeres, die er vervolgens viral mee ging. Ellen DeGeneres en andere sterren volgden al snel haar voorbeeld. Ook bekend Nederland doet nu een duit in het zakje, wat leidt tot een bonte verzameling hilarische foto’s. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.