Volledig scherm
Martin Garrix. © ANP Kippa

Martin Garrix grijpt naast MTV EMA, Camila Cabello grote winnaar

Martin Garrix is dit jaar niet in de prijzen gevallen bij de MTV European Music Awards (EMA’s). De Nederlandse dj was genomineerd in de categorie Best Electronic, maar Marshmello kaapte de award voor zijn neus weg. Ondertussen was zangeres Camila Cabello de grote winnares van de avond.

De Amerikaanse dj Marhmello met zijn kenmerkende helm versloeg ook de andere genomineerden in de categorie: Calvin Harris, David Guetta en The Chainsmokers.

Toch hoeft Garrix niet te treuren: hij mag zich dit jaar wederom de beste dj van de wereld noemen. Op het Amsterdam Dance Event werd Martijn Garritsen, zoals zijn eigenlijke naam luidt, uitgeroepen tot nummer 1 in de lijst met de honderd beste dj's door het Britse tijdschrift DJ Mag.

Volledig scherm
Camila Cabello. © AFP

Camilla neemt drie beeldjes mee

Zoals vooraf al werd verwacht, nam Camila Cabello dit jaar de meeste EMA’s mee naar huis. De negentienjarige Cubaans-Amerikaanse zangeres, bekend van het nummer Havana, was genomineerd voor zes awards en ging er met drie aan de haal. Ze won in de categorieën Best Song, Best Video en Best Artist.

Oudgediende Janet Jackson trad niet alleen op, maar werd ook in het zonnetje gezet: zij won een award voor Global Icon. De uitreiking van de muziekprijzen vond dit jaar plaats in het Spaanse Bilbao. Het is de derde keer dat de awardshow van MTV in Spanje werd gehouden.

De presentatie was in handen van de Amerikaanse actrice en zangeres Hailee Steinfeld. Onder meer Nicki Minaj, David Guetta, Jason Derulo en Panic! at the Disco gaven een optreden tijdens de show, die live werd uitgezonden op de muziekzender.

  1. President Zuid-Korea: Onderzoek K-Pop-schandaal rond Big Bang-lid Seungri

    President Zuid-Ko­rea: Onderzoek K-Pop-schan­daal rond Big Bang-lid Seungri

    De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wil een onderzoek naar het seks- en corruptieschandaal waar een grote K-Pop-ster bij betrokken is. Rond het onderzoek naar Seungri, een voormalig lid van de band Big Bang, zijn volgens de president aanwijzingen van wijdverbreide corruptie onder politie- en belastingmedewerkers naar voren gekomen. President Moon omschrijft de aanwijzingen als ‘schokkend als ze waar zijn’.