Volledig scherm
Tessa Thompson als Valkyrie als tweede van rechts op de foto. © AP

Marvel brengt voor het eerst transgender als superheld op het witte doek

De Marvel Cinematic Universe krijgt zijn eerste transgendersuperheld. Dat laat Kevin Fiege, de baas van Marvel Studio's weten in een Q&A met de New Yorkse filmacademie. De film zou zelfs op dit moment al gedraaid worden.

In het vraaggesprek met de New Yorkse filmacademie legde een van de studenten Kevin Fiege voor of zijn filmstudio plannen heeft met LGBTQ+-karakters. Daarop stelt hij: ,,Heel snel. In een film die wij op dit moment aan het maken zijn, zit een transgendersuperheld.” Er gaan geruchten dat Tessa Thompson‘s karakter Valkyrie dit zal zijn, maar daar wil Fiege nog niets over zeggen.

Eerder werd al bekend dat Marvel dit jaar het eerste gay-karakter introduceert in een van hun films. Daarnaast komt er ook een dove superheld in de film The Eternals en komt er voor het eerst een Aziatisch-Amerikaanse superheld in de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Marvel wil iederéén op het witte doek brengen. ,,Als je kijkt naar het succes van Captain Marvel en Black Panther", legt Fiege uit, ,,dan zie je dat het films zijn die herkenbare mensen in beeld brengen. Wij willen dat iederéén van ons wereldwijde publiek zichzelf vertegenwoordigd ziet worden in onze films.”