Volledig scherm
Frank Masmeijer © ANP Kippa

Masmeijer verliest geloofwaardigheid na omstreden documentaire

De SBS-docu De zaak Masmeijer heeft heel wat tongen losgemaakt. Niet alleen vielen de kijkcijfers flink tegen, ook is Masmeijer bij veel mensen zijn geloofwaardigheid verloren. ,,Het is echt een opstapeling van tegenstrijdige verklaringen", merken meerdere kijkers op.

Masmeijer, die wordt verdacht van cocaïnesmokkel, werd in de documentaire aan de tand gevoeld door Thijs Zeeman over de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. De voormalig showmaster ging de confronterende vragen niet altijd uit de weg, maar sprak zichzelf volgens kijkers wel érg vaak tegen.

Zo is er een scène waarin een gestolen tas, waar eerder 25.000 euro cash in zat, van Masmeijer wordt gevonden. De 56-jarige voormalig presentator vindt daarin het identiteitsbewijs van een 'vriend'. Als Zeeman daar naar vraagt, is Masmeijer plots de naam vergeten. ,,Dat weet ik echt niet meer. Ik ging vroeger met hem om", luidde zijn verklaring.

Ook over de vermeende smokkel van 476 kilo cocaïne blijft Masmeijer stellig ontkennen. Hij meent zelfs dat hij er is ingeluisd door de criminelen om hem heen en door presentator Zeeman. ,,Ik word neergezet als een maffiabaas", sneerde hij.

Weglopen

Gisteravond ontkwam Masmeijer nog maar net aan een confrontatie met Peter R. de Vries. Toen Masmeijer erachter kwam dat de misdaadjournalist ook zou aanschuiven bij RTL Boulevard, besloot hij zijn biezen te pakken. De Vries reageerde: ,,Ik vind hem een schijterd. Als ik hem kritische vragen ga stellen, gaat hij met de staart tussen de benen weg."