Volledig scherm

Mattels Barbie krijgt een nieuw lichaam

UpdateZe is wereldberoemd en is te vinden in veel meisjeskamers. Barbie is al jaren een icoon in de wereld van het speelgoed. Ze heeft nu voor het eerst een enorme make-over gekregen. Barbie is voortaan te koop met verschillende lichaamstypes. Naast het bekende origineel zijn er ook een curvy-, een tall- en een petite-uitvoering ontwikkeld door Mattel. Dat meldt Time donderdag.

Volledig scherm

De curvy Barbie is een mollige dame, de tall-uitvoering is een kop groter dan het origineel en petite Barbie is een kleine, slanke pop. Het bedrijf komt met deze stap tegemoet aan critici, die al jaren klagen over het feit dat Barbie een onrealistisch postuur heeft en meisjes daarmee het slankheidsideaal aanpraat.

Niet alleen het figuur van Barbie is onder handen genomen. De nieuwe poppen komen te koop met uiteenlopende huidskleuren en allerlei verschillende gezichten. De gedachte daarachter is dat de Barbies herkenbaarder worden voor de kinderen die met ze spelen.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.