‘Matthijs van Nieuwkerk denkt serieus na over vertrek bij NPO’

AD media podcastIs de angst van de directeur van BNNVara dat Matthijs van Nieuwkerk naar de commerciëlen vertrekt terecht? Is het Bevrijdingsjournaal van de NOS kinder-tv of juist een briljante vondst? En wat ging er mis met Albert Verlinde? Je hoort het in de nieuwste mediapodcast van het AD.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De nieuwe salarisregels van de NPO jagen Matthijs van Nieuwkerk naar de commerciële omroep, vreest BNNVara-directeur Gert-Jan Hox, die dat vorige maand aan deze site vertelde. In de mediapodcast van het AD hoor je de achtergronden. Beluister hem hierboven, of op Spotify.

Volledig scherm
TV-columniste Angela de Jong (r) en verslaggevers Dennis Jansen (2e van l) en Gudo Tienhooven (2e van r) spreken over de opvallendste gebeurtenissen in de mediawereld. De presentatie is in handen van Alexander van Eenennaam (l), coördinator van de media- en cultuurredactie. © Marcel Wagenaar
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.