Mattie en Marieke geven bloemen aan eenzame mensen

VIDEOQmusic-dj's Mattie Valk en Marieke Elsinga gaan met hulp van een bloemenkweker tulpen verspreiden onder mensen die alleen zijn vanwege de coronacrisis. Het idee ontstond nadat luisteraar en bloemenkweker Lianne de dj's een berichtje had gestuurd omdat ze al een tijdje zo'n 80.000 tulpen per dag moet weggooien.

Door de coronacrisis worden er namelijk geen Nederlandse bloemen meer geëxporteerd naar bijvoorbeeld België en Duitsland, waarvoor het grootste deel van de bloemen bestemd is. De bloemkwekerij Firma C. van der Zwart & zonen waar Lianne werkt, geeft de bloemen daarom graag weg. Qmusic-luisteraars kunnen via een bericht in de app van het radiostation laten weten wie ze een bosje bloemen gunnen.

Alle veiligheidsmaatregelen worden bij het afleveren van de bestelling in acht genomen en de bloemen worden op veilige afstand voor de deur achtergelaten. Het team van Qmusic hoopt met deze actie ‘een goed gevoel door Nederland te verspreiden in deze moeilijke tijden’. Direct na de bekendmaking werd de inbox van Qmusic overspoeld en kwamen er meer dan duizend reacties binnen.

Mattie en Marieke geven bloemen weg.
Volledig scherm
Mattie en Marieke geven bloemen weg. © Qmusic
  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.