Mattie, Marieke en Domien geven jaar lang gratis wonen weg

videoQmusic wil starters die moeite hebben met het vinden van een woning een handje helpen. Luisteraars die een jaar lang gratis in het centrum van Utrecht willen wonen, kunnen zich vanaf vrijdag aanmelden bij Qmusic voor ‘Het Huis van Q’. Dat maakten Mattie Valk en Marieke Elsinga in hun ochtendshow bekend.

Er is een catch, want stellen die zich aanmelden moeten wel eerst een aantal spelletjes winnen om uiteindelijk de sleutel van het huis te krijgen. Daarmee zijn alleen wel meerdere sleutels te verdienen. ,,Het spannende is dat wij zelf ook niet weten welke sleutel de juiste is”, zegt Domien Verschuuren, die als ‘makelaar’ een koppel kiest. ,,Daardoor kan het zo zijn dat het stel dat de minste challenges wint, alsnog de goede sleutel heeft.”

Mattie en Marieke, die vorige maand voor Qmusic nog een bruiloft in een week organiseerden, gaan zich nu een week lang bezighouden met klussen en het inrichten van het huis. Ondertussen maken ze ook nog ‘gewoon’ live radio op locatie. ,,Luisteraars kunnen horen waar we tegenaan lopen en advies geven over de inrichting. We gaan er alles aan doen om de bewoners in een gespreid bedje terecht te laten komen”, zegt Marieke.

Het Huis van Q staat in het centrum van Utrecht, heeft twee slaapkamers en een dakterras op het zuiden.

Volledig scherm
Mattie, Marieke en Domien. © Qmusic
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.