Volledig scherm
Glennis Grace op de rode loper van America's Got Talent. © Brunopress

Mattie vs. Giel: Wat gaat Glennis in de finale zingen?

Wordt het een meezinger van Whitney Houston? Mét daarin de uithaal der uithalen? En wordt het een nummer dat ze al eens gezongen heeft,  of gaat ze voor iets heel verrassends? Radio-dj's Mattie Valk (Qmusic) en Giel Beelen (Radio Veronica) doen een voorspelling. 

Giel: ,,Ik weet meteen welk nummer ik ga zeggen: The Greatest Love of All.  Mijn nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers heeft er goed bij bedacht waarom dít nummer perfect is als finalenummer op televisie. Hij zei: 'Dan zie je ook even haar kind in beeld, haar zoontje dat er straks bij is. En het nummer begint natuurlijk ook perfect, met de tekst: 'I believe the children are the future...'
En daarbij: er zitten vette uithalen in, hij is gewoon echt lekker Whitney. Glennis heeft me, toen we haar belden in de uitzending, verteld dat I Will Always Love You het waarschijnlijk niet wordt als ze Whitney gaat zingen, omdat ze hem al een keer gezongen heeft. Maar ja, je wilt toch wel zo'n dergelijk nummer horen. Het zou ook nog eventueel I'm Every Woman kunnen worden, maar die heeft ze ook al gedaan. Ja, als ik er écht eentje moet noemen, dan ga ik vol voor The Greatest Love of All."

poll

Welk nummer gaat Glennis Grace zingen in de finale van AGT?

  • I Will Always Love You (22%)
  • The Greatest Love of All (30%)
  • Ze doet geen nummer van Whitney Houston (48%)
6703 stemmen

Mattie: ,,Het is misschien een inkoppertje, en het is misschien een saai antwoord, maar ik hoop gewoon tóch dat ze I Will Always Love You gaat doen. Dat liedje onderscheidt haar. Als je dát liedje kan dragen, ben je een hele grote. En er zijn er maar weinig, durf ik zo te zeggen, die I Will Always Love You kunnen vertolken zonder eraan af te doen. En zij is wel een van de mensen die dat kan. Die uithaal die erin zit halverwege, die is natuurlijk legendarisch. Eigenlijk heb ik niemand, behalve Whitney Houston zelf, dat ooit zo zien doen als Glennis. Ze kan dat op haar eigen manier, maar ook als een soort van ode aan Whitney. Dat het nummer je bijna met hetzelfde gevoel raakt. Ik hoop dat ze de kans krijgt dat in te zetten in de finale. Tot nu toe zingt ze soms wat onbekendere liedjes. Ze kan daarin wel goed laten horen wat ze kan, maar ik denk dat herkenning, zeker in zo'n finale, je alleen maar kan helpen."