Volledig scherm
Maurice Wijnen © ANP Kippa

Maurice Wijnen neemt afscheid van Shownieuws

Maurice Wijnen houdt het na zeven jaar voor gezien als deskundige bij Shownieuws. De 48-jarige presentator wil zich gaan focussen op zijn banen bij Stage Entertainment en Medialane. 

,,Vanavond neem ik afscheid als vaste deskundige bij Shownieuws", kondigt Wijnen zijn vertrek aan op Twitter, gevolgd door een korte uitleg waarom hij stopt bij het SBS-programma. ,,Het scouten en in teamverband bedenken, begeleiden en realiseren van musicals, shows en concerten vraagt veel aandacht en tijd. En daarnaast wil ik ruimte creëeren voor nieuwe uitdagingen op welk vlak dan ook", zo laat Wijnen weten.

Een bedankje voor de afgelopen jaren blijft niet uit. ,,Heel graag bedank ik alle presentatoren, deskundigen, (eind)redacteuren, producers, verslaggevers, editors, camera m/v, regisseurs, technici, opnameleiders, de HvN meiden, visagisten, stylisten, programma leiding, hoofdredacteuren Leon, John en Jum en alle anderen met wie ik al die jaren zo fijn heb samengewerkt. En natuurlijk de trouwe kijkers. Dank jullie allemaal voor de kansen, het vertrouwen en het vele, vele lachen. Het was me een eer en genoegen met jullie te werken. Till we meet again!"

Succes

Volgers van de presentator en muziekproducent reageren teleurgesteld, maar begrijpen de reden van zijn afscheid. 'Veel succes' en 'Geniet van de laatste aflevering', reageren enkele mensen.

Wijnen was sinds 2011 te zien als deskundige op het gebied van showbizz en theater voor het SBS 6-programma.

Maurice Wijnen on Twitter

Vanavond neem ik afscheid als vaste deskundige bij @ShownieuwsSBS6 . Ik heb deze keuze gemaakt om mij beter te kunnen focussen op mijn drukke jobs bij Stage Ent en Medialane. Graag bedank ik iedereen bij Shownieuws met wie ik al die jaren zo fijn heb samen gewerkt.