Máxima en Willem-Alexander diep door de knieën om The Queen te zoenen

VIDEODe ontmoeting tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima met Queen Elizabeth is een uiterst eervol moment geworden. Vooral de diepe buiging die het koningspaar maakt voor de Britse vorstin, doet veel harten sneller kloppen. 

Volledig scherm
Koning Willem Alexander en koningin Maxima worden ontvangen door koningin Elizabeth. © ANP

Het was een buitengewoon warm weerzien tussen de royals van Nederland en Verenigd Koninkrijk. Een opvallend fris ogende Queen Elizabeth stond het koningspaar enthousiast op te wachten. Met een uitgestoken hand begroet ze Willem-Alexander. Hij twijfelt geen moment en buigt diep door zijn knieën om het Britse staatshoofd een paar kussen te geven.

De ontmoeting tussen Máxima en Queen Elizabeth maakt wellicht nog meer indruk. De koningin was voor de gelegenheid uitgedost in een blush roze mantelpak en in dezelfde kleur matchende torenhoge hakken. Daarop ging ze diep door de knieën om 92-jarige royal met enkele zoenen te begroeten.

Op social media worden de foto's van de diep buigende royals gretig gedeeld. Die buiging is overigens onderdeel van het protocol. Iedereen die het Britse staatshoofd ontmoeting gaat door de knieën. Ook wordt er gesproken over de zoenen die Willem-Alexander en Máxima geven aan Queen Elizabeth. Daarmee werden even de gebruikelijk etiquette aan de kant geschoven om de uitstekende relatie tussen de bevriende royals uit te drukken.

Volledig scherm
© AP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
15541 stemmen