Volledig scherm
Koningin Máxima bij de lancering van Schuldenlab.nl vanochtend. © ANP

Máxima: het gaat goed met mij

Koningin Máxima is weer aan het werk. ,,Het gaat goed met mij", vertelde ze vanmorgen voor de ingang van de Haagse miniatuurstad Madurodam, waar ze de lancering van SchuldenLabNL bijwoonde. ,,Het zonnetje schijnt.”

De koningin werd de afgelopen anderhalve week niet in het openbaar gezien, nadat ze al haar optredens moest afzeggen vanwege - waarschijnlijk - een darminfectie. Daar werd in het ziekenhuis nader onderzoek naar verricht, maar halverwege vorige week kreeg Máxima van de artsen kennelijk groen licht om weer aan de slag te gaan, want toen werd bij meerdere bijeenkomsten de aanwezigheid van de koningin bevestigd. Zo is ze morgen in Utrecht, om het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel op te luisteren met een toespraak.

Officieel bezoek

Vanochtend was de vorstin bij de lancering bij van SchuldenlabNL, een samenwerkingsverband van verschillende partijen die Nederland schuldenzorgvrij willen maken. Er zijn meer dan twee miljoen huishoudens met betalingsachterstanden, waarvan 1,4 miljoen met risicovolle of problematische schulden. 

Na haar vertrek bij Madurodam werd ze direct naar paleis Noordeinde, verderop in Den Haag gebracht, waar ze samen met koning Willem-Alexander Alexander van der Bellen, de president van Oostenrijk, een lunch aanbiedt. Het paar brengt vandaag een officieel bezoek aan Nederland en treft later ook premier Rutte.

Vanwege haar ziekte moest Máxima een reis naar Tanzania annuleren. Ze zou het Afrikaanse land bezoeken in het kader van haar VN-werk.

Volledig scherm
Koningin Máxima vanochtend in Den Haag. Het is haar eerste optreden na haar korte ziekteverlof. © ANP