Volledig scherm
© ANP

Maxima schittert op galadiner in 'oude' japon uit 2001

foto'sKoningin Máxima heeft voor het Corps Diplomatique, het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis te Amsterdam, een 'oude' jurk uit het stof laten halen. Máxima straalde gisteravond in een grijze creatie van haar favoriete Belgische modehuis Natan, die ze voor het eerst droeg in 2001.

Volledig scherm
De koningin na het galadiner. © ANP

De 46-jarige koningin, die zich liet fotograferen toen ze met koning Willem-Alexander in de regen het paleis verlieten, combineerde haar tweedelige avondtoilet met juwelen van koningin Juliana. De aquamarijnen pendant was een huwelijksgeschenk van prins Bernhard aan Juliana. De diadeem was een geschenk van Juliana aan haar ouders koningin Wilhelmina en prins Hendrik.

Volgens modejournaliste Josine Droogendijk is het niet de eerste keer dat Máxima een avondjurk 'hergebruikt' tijdens het Corps Diplomatique. Ze koos eerder voor ontwerpen die ze in 2002 en 2006 ook droeg.

Het diner gisteravond vond plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Het stond in het teken van politiek en bestuur en om die reden waren ook vertegenwoordigers uit de publieke sector welkom. Naast het koninklijk paar waren ook de prinsessen Beatrix en Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Volledig scherm
Máxima in oktober 2001 met de jurk, tijdens een staatsbezoek van het toenmalig Spaans koningspaar Juan Carlos en Sofia. © ANP
Volledig scherm
In 2001 was Máxima nog de verloofde van Willem-Alexander. © ANP
Volledig scherm
© Getty Images

poll

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

Onbekende Duncan Laurence namens Nederland naar Tel Aviv

  • Goede zet (55%)
  • Daar snap ik niets van (45%)
9080 stemmen