Volledig scherm
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinsessen Amalia, Ariane en Alexia tijdens Koningsdag 2018 in Groningen © ANP

'Máxima steelt de show, rood staat haar fantastisch!'

Máxima (46) straalt vandaag in een knalrode creatie van haar geliefde Belgische modehuis Natan. Haar baret is een knipoog naar 2004, die had ze toen met Koninginnedag ook al op. ,,Rood staat haar fantastisch, ze steelt absoluut de show", vindt een lyrische Josine Droogendijk (27), royaltydeskundige en mode-expert. 

De drie prinsessen hebben allemaal de kast van hun moeder leeggeplunderd, ontdekte Droogendijk. ,,Amalia (14) schittert in een jasje dat Máxima eerder droeg in 2015, 2016 en 2017. Alexia (12) draagt het beroemde spijkerjasje dat haar moeder op Koninginnedag in 2004 droeg toen de koninklijke familie eveneens in Groningen op bezoek was. ,,Prinses Ariane (11) heeft ook gesnuffeld in de kast van Máxima en draagt een vestje van haar moeder”, zegt Droogendijk. 

Quote

Amalia schittert in een jasje dat Máxima eerder droeg in 2015, 2016 en 2017

Josine Droogendijk

Recyclen

Volgens Droogendijk zien we Máxima's kledingcollectie meermaals publiekelijk terug. ,,De koningin en de prinsessen hechten veel waarde aan het opnieuw dragen van kleding, dus dit past mooi in de traditie", vertelt Droogendijk. 

De mode-expert is ook tevreden over het pak van onze koning. Waar zijn broeken normaal iets te groot zijn, is het donkerblauwe maatpak volgens Droogendijk dit keer een stuk passender. ,,Blauw blijft weliswaar favoriet, maar qua snit zit het pak een stuk beter dan voorgaande jaren. Onze koning is geen stijlicoon, maar die ambitie heeft hij ook niet", concludeert ze. 

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Willem-Alexander © anp

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk is fulltime Máxima-expert. Elke dag  blogt ze op modekoninginmaxima.nl over de kleren van de koningin. Ze bespreekt de stofkeuze, de herkomst en dessins. Vaak geeft Droogendijk toelichting bij borduur- of broderiewerk. Ze weet alles over haar kapsel en make-up en kent de herkomst van accessoires en juwelen. 

Volledig scherm
Royaltydeskundige Josine Droogendijk © Marije Jellema