Volledig scherm
Nicole Scherzinger van de Pussycat Dolls © ITV

Meer dan 400 kijkers dienen klacht in na comeback Pussycat Dolls: ‘Totaal ongepast!’

Voor het eerst in bijna tien jaar tijd hebben The Pussycat Dolls weer opgetreden. Afgelopen weekend maakte de populaire groep een comeback in de Britse tv-show The X Factor, maar zender ITV had ongetwijfeld een andere reactie van het publiek verwacht. Het Britse overheidsbedrijf Ofcom, dat waakt over media en televisie, heeft inmiddels al meer dan 400 kijkersklachten ontvangen over het optreden.

Op het podium zongen Nicole Scherzinger, Carmit Bachar, Ashley Roberts, Jessica Sutta en Kimberly Wyatt een medley van hun grootste hits, waaronder Buttons, When I grow up en Don’t cha. Ook lieten ze hun nieuwe single React! horen, waarna de dames door de toeschouwers in de zaal op een staande ovatie werden getrakteerd.

Niet alle kijkers thuis waren blijkbaar zo enthousiast. Mediawaakhond Ofcom had op het moment van schrijven al 419 klachten binnen over het optreden. En dan vooral over de ‘te sexy’ outfits van de dames en hun volgens sommigen wel erg sensuele dansbewegingen. ‘Ik heb net een klacht ingediend’, laat iemand weten via Twitter. ‘Omdat ik het niet vind kunnen om vijf volwassen vrouwen halfnaakt op mijn scherm te zien dansen.’ En iemand anders: ‘Dit is totaal ongepast! Beseft zender ITV wel dat hier ook kinderen naar kijken?’ Ook: ‘Waar hebben ze hun kleding gelaten? Dit is nogal oneerbaar voor een tv-programma waar het hele gezin naar kijkt, toch?’

Verontwaardigde kijkers klaagden ook over een gebrek aan kwaliteit. ‘Alsof Nicole daar staat met vier achtergronddansers’, schreef iemand. ‘Om nog maar te zwijgen over het playbacken, een absolute ramp’. Ook werd geschreven: ‘Ik weet nog altijd niet wat erger is: het playbacken of het dansen’ en ‘wat heb ik net gezien?! Die outfits en de overduidelijke playback... het sloeg nergens op’.

Lees verder onder de video van het optreden:

Beoordelen

Ofcom buigt zich nu over de zaak. ,,We beoordelen de klachten en toetsen ze aan onze uitzendregels, maar op dit moment is nog niet beslist of we dit gaan onderzoeken”, aldus een woordvoerder tegen Daily Mail. Hoe dan ook ligt frontvrouw Nicole Scherzinger er niet wakker van: ,,Tien jaar geleden traden we voor het laatst met elkaar op, maar deze ervaring was better than ever”, liet ze na afloop weten. ,,Ik hou zoveel van al mijn meiden en ik kan niet wachten om de wereld te laten zien wat we nog meer in petto hebben. Het is lang geleden, maar dit voelt als de perfecte tijd om de wereld eraan te herinneren wat het betekent om een Pussycat Doll te zijn.”

In april 2020 gaan The Pussycat Dolls ook weer toeren. Voorlopig staan er negen concerten in Groot-Brittannië gepland. De groep doet onder andere Newcastle, Manchester en Londen aan. Een Europese tournee met ook Nederland daarbij is nog niet aangekondigd. Naar verluidt verschijnt er in januari een nieuwe EP met liedjes.