Nicki Minaj
Volledig scherm
Nicki Minaj © AFP

Megaster Nicki Minaj (36) verbijstert fans met abrupt nieuws: 'Ik ga met pensioen’

Nicki Minaj heeft besloten te stoppen met het maken van muziek. De 36-jarige rapper laat op Twitter weten dat ze zich wil gaan focussen op een gezin. Duizenden fans reageren met grote verbazing. ,,Stop hiermee, dit is niet grappig. Hier zijn we niet klaar voor.”

,,Ik heb besloten met pensioen te gaan en mijn gezin te stichten”, twittert Nicki. ,,Ik weet dat jullie nu gelukkig zijn.” Wel steekt de rapper haar fans een hart onder de riem. ,,Blijf me draaien, doe het tot mijn dood. Ik blijf altijd van jullie houden.”

Nicki kreeg vorig jaar een relatie met Kenneth Perry. Ze verschenen in december voor het eerst samen op social media. Sindsdien krijgt Minaj veel kritiek op haar keuze. Perry heeft namelijk een flink strafblad. Zo is hij op 16-jarige leeftijd veroordeeld voor poging tot verkrachting en twaalf jaar later kreeg hij tien jaar cel voor doodslag.

Optredens in Nederland

Nicki, die hits scoorde als Starships en Anaconda, bracht in 2010 haar debuutalbum Pink Friday uit. Later verschenen Pink Friday: Roman Reloaded, The Pinkprint en Queen. 

De rapster stond in maart van dit jaar nog in een goedgevulde Ziggo Dome in Amsterdam. In 2015 stond ze daar ook en in 2012 maakte ze haar debuut in Nederland in de Heineken Music Hall.

Nicki Minaj heeft altijd gezegd dat er maar weinig publiek kan tippen aan dat van Amsterdam. ,,Amsterdam gaat altijd naar huis met de kroon voor meest levende publiek. Bedankt, ik houd van jullie”, twitterde de rapper na afloop van haar concert in de Ziggo Dome.

De NICKI WRLD Tour die dit jaar door Europa trok verliep overigens niet zonder problemen. De rapper moest concerten in Slowakije en Frankrijk afblazen vanwege technische issues.

I’ve decided to retire & have my family. I know you guys are happy now. To my fans, keep reppin me, do it til da death of me, ❌ in the box- cuz ain’t nobody checkin me. ✅ Love you for LIFE 😘♥️🦄

— Mrs. Petty (@NICKIMINAJ) September 5, 2019