Volledig scherm
© EPA

Meghan Markle beschermvrouwe van vier organisaties

Hertogin Meghan Markle is de nieuwe beschermvrouwe van vier organisaties. De hertogin van Sussex krijgt het National Theatre, de Association of Commonwealth Universities (ACU), Smart Works en Mayhew onder haar hoede.

Koningin Elizabeth gaf de eerste twee patronages door aan Meghan. Zij bekleedde de rol van beschermvrouwe van het nationale theater en de ACU respectievelijk 45 en 33 jaar. De vrouw van prins Harry zegt verheugd te zijn om beschermvrouwe te zijn van deze nationale organisaties alsmede liefdadigheidsinstellingen Smart Works en Mayhew, zo maakte het Britse koningshuis vandaag bekend. 

,,Ze kijkt er zeer naar uit om met hen samen te werken om een bredere publieke aandacht te vestigen op hun doelen’’, luidt de verklaring op de koninklijke website.

Meghan was voordat ze met Harry trouwde zelf actrice en gelooft er sterk in dat kunst en theater mensen met verschillende achtergronden samen kunnen brengen. Als universitair afgestudeerde is ze ook een voorstander van toegankelijk onderwijs voor iedereen. Het ACU is het eerste en oudste internationale universitaire netwerk ter wereld, met meer dan vijfhonderd aangesloten instellingen in meer dan vijftig landen. Smart Works is een organisatie die langdurig werkloze en kwetsbare vrouwen helpt terug te keren op de arbeidsmarkt. Mayhew een liefdadigheidsinstelling voor dierenwelzijn, iets waar dierenliefhebber Meghan zich zeker hard voor wil maken.

Het afgelopen jaar heeft de hertogin met elk van deze organisaties vergaderd en privé-bezoeken afgelegd. Vandaag gaat ze langs bij Smart Works en de komende weken zal ze publieke bezoeken brengen aan de andere drie organisaties.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.