Merel Westrik
Volledig scherm
Merel Westrik © ANP Kippa

Merel Westrik verlaat RTL Nieuws voor wekelijkse talkshow op Net 5

Merel Westrik vertrekt bij het RTL Nieuws en gaat aan de slag bij Net 5. Dat maakt de zender zojuist bekend. Ze gaat bij de vrouwenzender een wekelijkse talkshow maken en andere klussen voor de zender doen. Het samenwerken met Linda de Mol is een van de doorslaggevende factoren. ,,Alles hieraan voelt goed", zegt Westrik.

Bij haar nieuwe werkgever Net 5 wordt Merel Westrik talkshowhost. Vanaf half oktober krijgt zij een wekelijkse, op vrouwen gericht praatprogramma op die zender. Één van de eerste nieuwe programma’s uit de samenwerking tussen Net5 & LINDA. Westrik tekende recent haar contract bij Talpa waar ze met ingang van 1 september aan de slag gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net 5 andere programma’s maken en presenteren.  

Volgens ingewijden stond ze bij RTL op pole position om naast Beau van Erven Dorens de nieuwe RTL Late Night te presenteren. Dit zou zowel de wens van Beau als van RTL zijn geweest. Westrik zegt zelf dat het ‘een beetje zeer’ doet dat ze vertrekt bij de zender. ,,Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten. Ik ben veel en vaak trots geweest op wat we maakten en onthulden. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net 5, niet onderdrukken.”

Linda

,,Alles hieraan voelt goed”, zegt Westrik. ,,Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net 5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.”

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. & Net 5) zijn ongelofelijk blij met Merel Westrik: ,,Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net 5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.”

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws: ,,Ik mag Merel persoonlijk heel graag en vind haar écht een vakvrouw. Dit is ontzettend jammer. Ik zie haar met pijn in mijn hart vertrekken, maar wens haar alle goeds.” 

Westrik begon haar tv-carrière bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Voor die omroep presenteerde ze onder met Eva Jinek een ochtendshow. In 2014 maakte ze de overstap naar het RTL Nieuws. Afgelopen jaar was ze te zien in Wie is de Mol?, waarin ze als mol iedereen voor de gek moest houden.