Volledig scherm
De Finse metalband Nightwish met de Nederlandse leadzangeres Floor Jansen.

Metalband Nightwish staat in november 2020 in Ziggo Dome

De Finse band Nightwish komt naar Nederland. De formatie van Tuomas Holopainen staat op 24 november 2020 in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop gaat morgen al van start. Dat heeft concertorganisator Mojo vandaag bekendgemaakt.

Ruim twintig jaar geleden begon Holopainen aan een nieuw akoestisch project. Al snel groeide het project uit tot een zeskoppige band genaamd Nightwish. De band is al jaren de meest succesvolle band uit Finland met uitverkochte shows over de hele wereld.

De laatste jaren laat Nightwish horen dat hun muziek veel meer is dan alleen symfonische metal. Op het laatste album zijn dan ook duidelijk meer pop- en folkinvloeden terug te horen.

In 2012 sloot de Nederlandse zangeres Floor Jansen zich aan bij Nightwish als de nieuwe frontvrouw van de band. Momenteel is Floor Jansen te zien in het tv-programma Beste Zangers.

  1. Hoog kijkcijfer Beau dankzij Eva en senioren, kijkers gunnen hem meer

    Hoog kijkcijfer Beau dankzij Eva en senioren, kijkers gunnen hem meer

    Het nieuws over de overstap van Eva Jinek van de publieke omroep naar RTL 4 heeft de commerciële zender meteen voordeel opgeleverd. De latenightshow die Beau van Erven Dorens vanaf januari om en om met Jinek gaat presenteren, trok gisteren 853.000 kijkers, goed voor een plekje bij de tien best bekeken tv-programma’s. Kijkers tonen op sociale media sympathie voor Beau en hopen dat de kijkcijfers nog verder gaan groeien. ,,Hij heeft recht op beter.”