Volledig scherm
PREMIUM
Liz Snoijink (links), Porgy Franssen en Susan Visser. © Marcel van der Vlugt

Metamorfose Liz Snoijink voor nieuwe rol in toneelstuk

Liz Snoijink speelt de hoofdrol in het toneelstuk De man van je leven naar het boek van Arthur Japin, dat 15 oktober in première gaat. In de zwarte komedie is ze een terminaal zieke vrouw, die een vervangster voor haar aankomende weduwnaar regelt.

Quote

Het is voor het eerst sinds de toneel­school - en dan praten we over 1979 - dat ik geen lang haar meer heb. Het voelt lekker

Liz Snoijink

Het lange, golvende, bruinglanzende haar, waarmee Liz Snoijink (61) altijd zo uit een reclame van Elnett leek te zweven, is verdwenen. Voor haar rol in De man van je leven speelt ze een terminaal zieke vrouw, die een aantal chemokuren heeft ondergaan.

,,Ik heb op het toneel een zielig pruikje op met wat plukjes haar. Daaronder zit ook nog een kaalkop. Mijn eigen haar kon daar echt niet onder. En hoewel iedereen me bezwoer het er niet af te halen, heb ik het toch gedaan.”

Ze ging naar stylist Leco van Zadelhoff die er een fris, kort koppie van maakte. ,,Ik vind het eigenlijk best wel leuk. Vergeet niet: het is voor het eerst sinds de toneelschool - en dan praten we over 1979 - dat ik geen lang haar meer heb. Het voelt lekker. En het scheelt enorm in de shampookosten.”

Peinzend: ,,Misschien laat ik het na deze rol toch maar weer groeien. Mijn man vindt het zo mooi…”