Volledig scherm
Het Metropole Orkest tijdens een optreden in Muziekgebouw 't IJ © ANP Kippa

Metropole Orkest geeft Tomorrowland iets extra’s op ADE

Het Metropole Orkest zal op Amsterdam Dance Event (ADE) in actie komen in Ziggo Dome waar het Belgische Tomorrowland twee avonden neerstrijkt. Op 17 en 18 oktober worden DJ’s als Afrojack, Armin van Buuren en Tiësto begeleid door het orkest. De avonden zijn toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden.

Het is voor het eerst dat Tomorrowland acte de présence geeft op Amsterdam Dance Event met een eigen evenement, Our Story. Het Belgische muziekfestival viert dit jaar zijn vijftienjarige bestaan. Ook DJ’s als Dimitri Vegas & Like Mike, Goose, Netsky, Push, Steve Aoki en The Bloody Beetroots treden op in de Ziggo Dome, bijgestaan door het Amsterdamse Metropole Orkest.

De Metropole Academy, de eigen Academy die de meest getalenteerde conservatoriumstudenten uit België en Nederland samenbrengt – voerde afgelopen zomer samen met gastdirigent Dirk Brossé een unieke symfonie uit die speciaal werd gecomponeerd voor de vijftiende verjaardag van Tomorrowland. ,,We hebben in de afgelopen maanden samen met de DJ’s en het Metropole Orkest hard gewerkt aan de opzet. Dat krijgt nu steeds meer handen en voeten”, aldus Debby Wilmsen van Tomorrowland. ,,Het wordt een avondvullend programma met DJ’s die hun persoonlijke herinneringen aan Tomorrowland delen aan hand van hun hits.”

Memorabel

Een van die DJ’s die een bijzondere herinnering heeft aan Tomorrowland is Armin van Buuren. ,,Het meest memorabele moment voor mij was toch wel de zomer van 2013 toen mijn zoon net geboren was en ik dit op de mainstage van Tomorrowland kon delen met alle fans”, aldus Van Buuren die op de twee avonden van de partij is.”

De kaarten voor Our Story gaan hard. Alle staanplaatsen zijn uitverkocht. Er zijn alleen nog tickets voor de tribune beschikbaar.