Volledig scherm
© EPA

Michelle Obama kondigt boektournee aan

Michelle Obama kijkt enorm uit naar de dag dat haar boek Becoming uitkomt, maar zegt ook wel een beetje bang te zijn over haar openheid. Obama zal tien Amerikaanse steden bezoeken om haar boek te promoten en dat pakt ze groots aan.

,,Ik ben erg eerlijk geweest in wat ik heb opgeschreven, het is precies wie ik ben," aldus de voormalig First Lady.

Michelle presenteert zichzelf en haar boek in tien grote evenementzalen in plaats van lokale boekwinkels, om zo meer mensen te kunnen bereiken. ,,Ik hoop dat anderen zich geïnspireerd voelen om hun stem te laten gelden en hun eigen verhaal te maken. Het gaat niet om grote momenten in het leven maar juist om de kleinere dingen. Die vormen je als mens en maken je uniek."

,,In de periode nadat ik weg was uit het Witte Huis, heb ik de tijd genomen om eens goed na te denken over wie nou precies de mensen die mij hebben geïnspireerd en mij mede de persoon hebben gemaakt die ik vandaag de dag ben. En welke verhalen en belevenissen hieraan bedragen hebben," aldus Michelle.

Becoming verschijnt op 13 november. Die dag begint Obama haar boektournee in Chicago, de stad waar ze geboren en getogen is. Vervolgens reist ze door naar Los Angeles, Washington D.C., Boston, Philadelphia, Brooklyn, Detroit, Denver, San Jose en Dallas.

Volledig scherm
© AP
  1. Dionne Stax slaat terug na kritiek op ‘afleidende’ boezem: ‘Deal with it’
    VIDEO

    Dionne Stax slaat terug na kritiek op ‘afleidende’ boezem: ‘Deal with it’

    NOS Journaal-anchor Dionne Stax heeft op Twitter grappend gereageerd op de kritiek van tv-maker Maxim Hartman. Die zei gisteren dat hij zich nauwelijks op het nieuws kan concentreren, omdat de boezem van Stax hem zo afleidt. Dionne twitterde vanochtend een foto van een shirtloze Hartman. ,,Vrouwen - en mannen - hebben borsten in alle soorten en maten’’, schreef ze erbij. ,,Deal with it.’’