Volledig scherm
Michiel Huisman © ANP Kippa

Michiel Huisman van troon gestoten als knapste man ter wereld

foto'sMichiel Huisman (36) is niet langer de man met het knapste gezicht ter wereld. De Nederlandse, in Amerika wonende acteur stond vorig jaar nog op de eerste plaats in een rangorde van het door miljoenen gevolgde videoplatform TC Candler. Deze keer moet Huisman genoegen nemen met een zeventiende plaats. 

TC Candler komt al 28 jaar met een lijst - The Annual Independent Critics List of The 100 Most Handsome Faces - van de mooiste gezichten op aarde. Die worden door een onafhankelijke jury gekozen uit suggesties van miljoenen mensen uit 196 landen. De hunks worden specifiek beoordeeld op hun gezicht en in mindere mate op de rest van hun al dan niet imposante fysiek.

De nummer één in de lijst is deze keer de Zuid-Koreaanse zanger Kim Tae-Huyng (22): tieneridool en lid van de boyband Bangtan Boys. Hij stond is 2016 nog op een tweede plaats. Op plek twee staat  de Amerikaanse acteur Jason Momoa (38); vooral bekend van zijn rol als strijder Khal Drogo in de hitserie Game of Thrones. Nummer drie in de mooiste mannen-rangorde is  de Amerikaanse acteur Armie Hammer (31), de Australische acteur-zanger en model James Reid (24) staat op vier en de in Cuba geboren acteur William Levy (37) op vijf. 

De hele top 10 van mannen met het knapste gezicht ziet er als volgt uit.

1. Kim Tae-Hyung (22), zanger uit Zuid-Korea

2. Jason Momoa (38), Amerikaanse acteur

3. Armie Hammer (31), Amerikaanse acteur

4. James Reid (24), acteur-zanger uit Australië

5. William Levy (37), acteur uit Cuba

6.  Stanley Weber (31), Franse acteur

7. Felix Kjellberg (28), YouTuber uit Zweden

8. Idris Elba (45), Brits acteur

9. Sehun (23), danser-zanger uit Zuid-Korea

10. Mariano di Vaio (28), blogger uit Italië

Bekijk hier de hele top 100 van mannen met het knapste gezicht van 2017.

Dit is de lijst van 2016: