Volledig scherm
2011-12-22 12:28:06 PURMEREND - Portret van zanger Mick Harren. ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN © ANP Kippa

Mick Harren haalt uit: ik ben niet bang voor Peter R. de Vries

Mick Harren heeft op Facebook uitgehaald naar Peter R. de Vries. De zanger is boos dat de misdaadverslaggever insinueerde dat Harren bang voor hem is.

,,Ik hoorde dat ik vrijdag zonder mijn toestemming bij RTL Boulevard in de uitzending ben geweest en dat ik niet gekomen zou zijn omdat ik soort van vrees had voor Peter R de Vries? Peter heeft ooit maar één ding goed gedaan en dat is de beste vrouw trouwen die hij ooit kon hebben", aldus de volkszanger, die ooit samen met Peters ex schilderijen exposeerde. ,,Een fantastische vrouw en een eveneens zo een fantastische kunstenares! En ook dit heeft Peter R de Vries verprutst! Dus Peter, bij deze, een kusje erop!"

Volledig scherm
Peter R. de Vries © ANP

De Vries zei in het RTL-programma dat Harren zijn verhaal zou komen doen in het programma, maar het op het laatste moment liet afweten toen hij hoorde dat De Vries er ook zou zijn. ,,Toen hij hoorde dat hij hier aan de desk zou staan en ik ook en dat hij van mij een paar kritische vragen te verduren zou krijgen, toen heeft hij met zijn advocaat overleg gepleegd en gezegd: 'Ik kom niet, ik doe het niet.' Ik vind het jammer. Als je zo flink bent om in een volle kroeg een pistool te trekken, dan moet je ook zo'n kerel zijn om hier aan de desk je verhaal te komen doen als je dat hebt afgesproken."

De 51-jarige Mick kwam donderdag op vrije voeten nadat hij elf dagen vastzat voor het bedreigen van zijn voormalige stiefzoon met een nepwapen. De rechtbank ging akkoord met zijn vrijlating onder voorwaarde dat hij de komende maanden niet meer in zijn woonplaats Purmerend komt. Op 8 november moet hij voorkomen.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.