Mick Jagger zingt Heb je even voor mij van Frans Bauer

videoRolling Stones-zanger Mick Jagger heeft op een passende manier afscheid genomen van Nederland. Op zijn Instagram plaatste de Britse superster een filmpje waarop hij Heb je even voor mij van Frans Bauer zingt. 

Mick Jagger was in Nederland vanwege zijn concert met de Rolling Stones in de Gelredome. Na afloop van het optreden heeft hij in de kleedkamer de grote hit van Frans Bauer opgezet. Uit de radio galmt Heb je even voor mij, terwijl Jagger gewillig met de tekst mee zingt. ,,Dank je wel, Arnhem", sluit hij af.

Tijdens het eerste concert zondag refereerde Jagger al met enige regelmaat aan de volkszanger uit Fijnaart. Onder meer 'Heb je even voor mij?', vroeg hij aan het publiek. ,,Onvoorstelbaar, zeker van zo'n grootheid", zei Bauer tegen BN/De Stem nog voordat hij wist dat de Rolling Stone de volgende dag zijn nummer meezingt in de kleedkamer. Bauer heeft Jagger nog nooit in het echt ontmoet, vertelt hij. ,,Het is daarom des te leuker dat hij mij wel kent. En dat hij mijn liedje kent en heeft gehoord. Zijn muziek is ook nog van een genre dat totaal niet op het mijne lijkt.'' Een leuke opsteker, vindt de zanger uit Fijnaart het. ,,En het blijkt maar weer: het Nederlandstalige lied leeft.'' 

Jagger had het sowieso naar zijn zin. Eerder werd hij al gesignaleerd in Amsterdam. Op Twitter deelde de muzikant een foto vanaf een rondvaartboot. Ook bezocht hij Kasteel Ruurlo in de gemeente Berkelland en schreef hij daar in het gastenboek. Frans Bauer zong in het verleden, tijdens een optreden, zelf eens een nummer van de Rolling Stones: Satisfaction (zie filmpje onderaan).

Volledig scherm
Mick Jagger. © AFP
 1. Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’

  Australi­sche Songfesti­val-hunk op één in iTunes na Voi­ce-optreden: ‘Onwerke­lijk’

  De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (14%)
 • Black Panther (9%)
 • Bohemian Rhapsody (56%)
 • BlacKkKlansman (3%)
 • Green Book (7%)
 • The Favourite (4%)
 • Roma (7%)
 • Vice (1%)
8046 stemmen