Mijlpaal! Marco Borsato scoort 40e Top 40-hit

Marco Borsato (52) heeft sinds vandaag met 40 verschillende nummers in de Nederlandse Top 40 gestaan. Zijn nieuwste lied Lippenstift, dat hij samen met rapper Snelle opnam, belandde deze week in de hitlijst en daarmee staat de teller op 40. Qmusic-dj Stephan Bouwman verraste de zanger met het nieuws.

Borsato is een van de weinige Nederlanders die 40 Top 40-hits heeft gescoord; alleen André Hazes, Vader Abraham, André van Duin en de bands Golden Earring en BZN gingen hem voor. Radio-dj Stephan Bouwman overviel Borsato terwijl hij nietsvermoedend in overleg zat.

,,Wat is dit gaaf!” reageerde een verbijsterde Borsato. ,,40! Dit is wel übercool, hè. Mijn eigen Top 40! Ik ben echt een beetje uit het lood geslagen, moet ik eerlijk zeggen. Je moet je voorstellen, toen ik nog een jong binkie was, liep ik naar de platenzaak en dan ging ik die plaatjes halen. Ik heb zo’n dertien van die platen van mezelf aan de muur hangen, die zijn inmiddels helemaal vergeeld. En dan nu dit.”

Eerder behaalde Borsato Top 40-hits met nummers als Dromen Zijn Bedrog, Rood, Afscheid Nemen Bestaat Niet, Wit Licht en zijn recente single Hoe Het Danst met Armin van Buuren en Davina Michelle.

Volledig scherm
Marco Borsato © ANP Kippa

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16232 stemmen