‘Mijn kind krijgt heus niet zomaar een gouden Rolex’

Voor Lil’ Kleine (24) breken er spannende tijden aan. De rapper lanceert vanavond zijn eigen kledingmerk Jorik, hij staat in mei tweemaal solo in Ziggo Dome en wordt deze zomer vader van een zoon. ‘Natuurlijk word je ouder, volwassener ook, maar wees gerust: er is nog gekkigheid genoeg, hoor’.

Sandalen? Daar kregen ze kleine Jorik vroeger niet in. Een tuinbroek? Ook niet. ,,Vond ik he-le-maal niks. Ik heb altijd al iets met kleding gehad, maar werd boos als mijn vader of moeder die uitzochten voor mij. Dat wilde ik zelf bepalen.”

Jorik Scholten, alias rapper Lil’ Kleine, heeft nu de overtreffende trap bereikt wat kledingstijl betreft. De Amsterdammer is zijn eigen merk begonnen, genaamd Jorik. In Amsterdam-Noord worden vanavond twee collecties geëtaleerd tijdens zijn eerste fashionshow. Hij zal zelf ook over de catwalk lopen. ,,Nerveus? Mwoah. Gezonde wedstrijdspanning. We zijn er al een jaar intensief mee bezig. Van een klein idee dat groter en groter werd”, aldus Scholten. ,,Na de show hebben we de afterparty. Een feestje, dat is altijd leuk.”

Scholten grijnst. Aan tafel in het kantoor van IconicStudio’s, waar zijn pr verzorgd wordt, zit het team-Jorik met verloofde Jaimie Vaes, manager en rechterhand Nathan Moszkowicz en Ramzi Addarazzi - eigenaar van kledingmerk PureWhite - met wie hij samenwerkt. Een kledinglijn, zegt Scholten, ‘was eigenlijk te voor de hand liggend’. ,,Ik ben al zo lang met kleding bezig.”

Voor het creatieve proces wijst hij meteen op Jaimie Vaes, zijn verloofde die hobby met studie combineerde. Ze studeerde aan Artemis, de hogeschool voor styling en ontwierp de luxe streetwearlijn. Verder in zijn collectie onder meer hoodies, t-shirts, jeans en jacks, maar ook pantalons, overjasjes en nette overhemden. ,,Dit is alles wat ik zelf ook zou dragen. En van goede kwaliteit, hè. Ik heb niet effe een truitje laten maken in China.  Eigenlijk hebben we alleen geen schoenen of ondergoed. Misschien iets voor later. Ik ben nog jong, hè. Het moet ook overzichtelijk blijven.”

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.