Miley Cyrus haalt clip bij Diederik uit Alphen

De nieuwste clip voor het nummer 4x4 van zangeres Miley Cyrus komt van Hollandse bodem, uit Alphen aan den Rijn. Diederik Klever (22) maakte een kleurige reeks animaties voor de Lyric Video bij het nummer.


Quote

Normaal krijg je 3 weken om zoiets helemaal uit te werken. Ik kreeg dit op een donderdag­avond via de telefoon te horen en moest op zaterdag­och­tend helemaal klaar zijn.'

Volledig scherm
Een beeld uit de clip © Kos

Onvergetelijk was zijn opdracht wel. 'Heel gaaf. Normaal krijg je 3 weken om zoiets helemaal uit te werken. Ik kreeg dit op een donderdagavond via de telefoon te horen en moest op zaterdagochtend helemaal klaar zijn,' vertelt hij aan het AD.

'Echt puur geluk' zegt animator Diederik Klever over zijn eerste kans bij Sony. Inmiddels heeft hij een muziekclip voor wereldster Miley Cyrus mogen maken. En de ambitieuze ontwerper wil nog veel meer.

Klever ziet de opdracht als een gewoon onderdeel van zijn contract met Sony. Hij heeft Miley Cyrus niet ontmoet. Op extra betaling of een vip-behandeling tijdens een concert hoeft de ambitieuze animator dan ook niet te rekenen.

Portfolio
Vanuit zijn kantoor in het Alphense ondernemingshuis iFlow onderhoudt Diederik Klever een steeds groter internationaal netwerk. Het is, sinds hij vorig jaar voor zichzelf begon, hard gegaan met de 22-jarige Alphenaar. Na eerder al werk voor onder meer rapper Pitbull en ontwerpen voor Coca Cola en Sony te hebben gedaan, heeft hij nu ook Miley Cyrus toegevoegd aan zijn portfolio.

'Via een klasgenoot leerde ik iemand kennen bij Sony Nederland,' legt Klever zijn eerste 'geluk' uit. Hij en de man van het muziekbedrijf spraken af en zo kon hij zijn eerste opdracht voor Sony maken. 'Nu zit ik bij hen in een bestand en kwamen ze bij mij uit voor de clip bij het nummer 4x4.'

'Niets extra's'
Dat nummer past bij zijn eigen muzieksmaak. 'Ik hou van lekkere zomerse muziek maar ook van electro en ook van bijvoorbeeld James Blunt en Dotan, heel divers eigenlijk.' En nu kan hij nog goed geld verdienen met dat soort muziek ook. 'Maar ik krijg niets extra's omdat het voor Miley Cyrus is hoor. Dit maakt onderdeel uit van eerder gemaakte afspraken.'

Veel belangrijker is de ervaring en het opbouwen van een goed cv. 'Heel gaaf natuurlijk,' zegt Diederik over zijn ervaring met grote merken en ook met grote namen. Want naamsbekendheid, dat is precies wat hij nodig heeft om hogerop te komen in de wereld die hem zo lief is.

'Ik heb vanaf het allereerste moment tijdens mijn opleiding tot webdesigner interesse gehad in animatie en bewegend beeld.' Nu heeft hij zich een geheel eigen stijl eigen gemaakt, die zich volgens hem kenmerkt door zelfontworpen vormen, die terugkomen in bewegende animatiebeelden. Met die vormen weet het bedrijf van Klever zich te onderscheiden in de animatiewereld.

Grote plannen
De ondernemer zit vol grote plannen, na zijn eerste ervaringen met de wereldwijde muziekindustrie. Zo wil hij graag nog eens samenwerken met de Roemeense zangeres Inna. 'Omdat ze leuke muziek maakt, met altijd bijzondere clips. Bovendien werkt ze voor een label, waar ik nog geen contact mee heb.' Zo hoopt hij bij allerlei labels binnen te komen.

'Video en online-animatie worden steeds groter, dat ontdekken steeds meer bedrijven,' stelt hij. 'Kijk bijvoorbeeld maar naar Facebook. Je klikt veel sneller op video en beeld dan dat je op tekst klikt. Animatie heeft de toekomst.'

De goede ervaringen zorgen er voor dat Diederik zijn prijzen kan verhogen en zijn bedrijf verder kan uitbreiden, richting een veel groter podium dan hij in eerste instantie durfde te dromen. De samenwerking met Sony en met muziekproducer RedOne Records is een stap in de beoogde richting. 'Ik heb al contacten in Amerika. Ik hoop dat ik daar steeds meer kan doen, dat is mijn ultieme jongensdroom.'

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (58%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (17%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (6%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
12687 stemmen